Aproximació a la nostra proposta formativa

La nostra proposta formativa és la creació d’una eina web2.0, que giri al voltant del tema de la sexualitat i la prevenció de drogodependències entre el col·lectiu adolescent i jove.

Doble objectiu

  • aportar informació real i objectiva sobre sexualitat i drogues

  • oferir una eina web 2.0 als educadors, una eina amb la que puguin tractar aquestes qüestions a través d’una metodología activa i participativa i utilitzant la xarxa com a suport.

Com?

La proposta és la creació d’un “blog dinamitzador” on hi haurà tota la informació i les propostes d’activitats, dinàmiquels, enllaços, etc. Que serà actualitzat i dinamitzat pel propi educador. Alhora, els adolescents i joves, en petits grups hauràn de crear el seu propi “blog”, que serà l’evidència de la feina feta, de procés d’aprenentatge i de les reflexions i conclusions que en puguin extreure.

La proposta és que a través de dinàmiques i activitats interactives, els/les adolescents i joves rebin i busquin informació d’una manera activa i que desprès en puguin fer una selecció per descobrir, aprendre, aprofitar-la i utilitzar-la en el seu benefici.

Perquè?

El motiu que ens porta a escollir aquesta temàtica és perquè en la societat i moment en el que vivim, la informació d’aquests temes no arriba a les aules d’una manera adequada i productiva.

L’adolescència i joventut és un període de transició de la infantesa a la maduresa que serveix com a preparació i iniciació a l’edat adulta. És una situació nova biològicament i socialment en la qual es produeixen canvis corporals, afectius, cognitius, de valors i de relacions socials.

És un moment crític en la formació de la identitat. La representació d’un mateix passa a ser un tema fonamental. L’adolescent té una gran necessitat de reconeixement i acceptació per formar-se un concepte positiu de si mateix. En aquesta etapa es produeix una tendència a la construcció de la pròpia estructura de conducta a partir, sobretot, de la socialització entre iguals.

Des del punt de vista educatiu i preventiu, l’adolescència és un període idoni per assessorar i orientar als joves en els diferents aspectes que passen a ser importants en la seva vida: la sexualitat, el desenvolupament de la seva identitat, l’acceptació de rols nous, el grup d’amics…

A l’hora de sensibilitzar els joves sobre la importància de les conseqüències causades per conductes de risc, és necessari treballar sobre creences, actituds, valors que afavoreixin conductes saludables d’una forma atractiva i motivadora.

D’aquesta manera pretenem que els adolescents i joves, a través d’aquesta eina web2.0 puguin prendre les seves pròpies decisions amb informació real i objectiva, basada en la realitat i el coneixement.

Dubtes i propostes

Encara no tenim garie clar si el blog seria l’eina web 2.0 més adequada per assolir el nostre doble objectiu. Pensem que potser existeixen altres suports que seríen més adeqüats, però degut a la nostra falta d’experiència i coneixements en aquest camp, no hem prés una decisió final.

Per aquest motiu, volem fer una consulta popular a totes les companyes i companys de l’assignatura, perquè ens donin la seva opinió respecte a quin seria el suport més adeqüat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s